Nyhende
Abonnent

Foreldra på Bømlo positive til Bømlo-barnehagane

- Foreldre i Bømlo kommune er meir positive til barnehagane enn landssnittet, i følgje ei foreldreundersøking hausten 2016. Det sa barnehagerådgjevar Kristin Skare på siste møtet i Utval for oppvekst, kultur og idrett.

Abonnent

Snart får 77-åringane besøk

Innbyggjarar fødde i 1940 får no invitasjon frå helseteam for eldre på Bømlo til å bli med på eit skreddarsydd helseopplegg for deira årsklasse.

Abonnent

Vurderer næringseigedomsfond

Bømlo kommune vurderer å etablere eit nytt fond som skal bidra til grunninvesteringar i det nye industriområdet i Rubbestadneset.

Abonnent

Trongt rundt catwalken

Bryllaupsmesse ser ut til engasjera. I HSD-senteret var det ikkje plass til fleire. Mellom 200 og 300 menneske ville ha med seg det siste nye innan bryllaup.

Abonnent

Rektor på ope hav

Det har vore eitt turbulent år ved den vidaregåande skulen i Rubbestadneset. Rektor Rune Gåsland har vore tett på opp-, ned- og oppturane.

Abonnent

Mange vil rydda strender

Både Bømlo kommune og Sim har fått ein del telefonar frå folk som ønskjer å gjera ein innsats for å rydja strandlinja.

Abonnent

Ønskjer levedyktig sentrum

Bømlo SV vil ha eit meir levande kommunesenter og etterlyste ein handelsanalyse før dei gjev gønt lys for utviding av Kuben.
Abonnent

Sakseid-Grutle vedteken

Reguleringsplanen som inneheld ny veg mellom Sakseid og Grutle vart vedteken av kommunestyret måndag kveld.
Abonnent

Rekneskapspluss for fylkeskommunen

- Større skatteinngang enn budsjettert, kombinert med stram og god økonomistyring i organisasjonen, gjev Hordaland fylkeskommune ein gledeleg rekneskapspluss for 2016, seier fylkesrådmann Rune Haugsdal.
Abonnent

Skal halda «strykejerna» i god stand

Wärtsilä Norway AS har sikra seg ein viktig serviceavtale med PGS Geophysical AS. Wärtsilä-selskapet skal vedlikehalda maskinar og framdriftssystema om bord i reiarlaget sine åtte seismikkskip, der dei fleste har det særprega strykejernsdesignet.
Abonnent

Ryddeaksjon på Espevær

Laurdag samla folket på Espevær saman store mengder plastavfall frå strendene i den årlege ryddeaksjonen der.
Abonnent

Vurderer inhabilitet og tydelege utleigereglar

- Spørsmålet om inhabilitet i ei sak må politikarane ta stilling til på møtet. Administrasjonen lagar no ei heilt ny og meir presis sak om utleigereglar til neste utvalsmøte, seier kommunalsjef Bjørn Håvard Bjørklund.

Abonnent

Unitech satsar tungt på forsking

Unitech satsar store summar på å etablere eit nytt forskingsmiljø med globalt kontaktnett. - Forskingssenteret skal bli ein bygning som innbyggjarane i Rubbestadneset kan vera stolte av.